Papir Størrelser

Papirstørrelser

Der er mange forskellige papir størrelser, den bedst kendte er  "A" formatet. De fleste dobbeltkort kan laves af et foldet A4 ark, foldes A4 en gang giver det et A5 kort, foldes A5 giver det et A6 kort, og måske er det mindste foldede kort et A6 ark der giver et A7 kort.

Et A4 ark kan også laves til "DL" størrelser, hvis du opdeler den længste side i tredjedele og du klipper den sidste tredjedel af. Anvisninger til at lave hele ark til et ’easel’ kort kan findes i artiklen om ’forskellige kort'.

Nedenfor er et skema over de 'A' papirformat forhold til hinanden og deres størrelserne i mm for ’A’ papirformat og .

               

Kvadratisk papir

Kvadratiske ark er ikke muligt at skabe fra ’A’ papirformat uden et spild. Du kan købe "scrapbook papir ark", det findes i flere størrelser, men det kan være svært at finde i tunge kartoner.
Scrapbook Papir kommer i almindeligt og mønstre, som enkelte ark og blokke. De er normalt i tommemålet ’imperial inches’; 12'x12', 8'x8', 6'x6'. Du kan se en konvertering til metriske mål i skemaet til højre.                               

Kuverter


Man kan ikke snakke om papir formater til at lave kort af uden at forklare lidt om kuverter til kortene. Hvor papiret til kortet er målt i formatet ’A’, så er kurverterne målt i deres egne formater ’C’ og 'DL'.

                     

Vi beklager ulejligheden.

Søg igen efter det, du er ude efter